SLA 99.50% uptime

Server i mrežni ( network ) uptime
Terrakom d.o.o. usluge garantira da će dostupnost Internet servera biti dostupna 99.50% vremena u jednom mjesecu.

Ova garancija je temeljena na smještaju servera u našem datacentru. Brojka od 99.5 % dostupnosti je realna i ostvariva , a onih 0.5% ( oko 2h mjesečno ) naši tehničari uzimaju za reboot servera (ukoliko je potreba) , održavanje mreže i mrežnih komponenti, te nadogradnju software i hardware komponenti.

Prema Wikipedia-i, 99.50% uptime znači downtime od 3.60h / mjesečno.

Uptime izuzeci:
Mogući su mnogi izuzeci u ostvarivanju zadanih uptime kriterija, a neki od njih su :

  • Održavanje mreže i mrežnih komponenti (Network maintenance) – povremeno će biti potrebni radovi na mreži i mrežnim komponentama , Terrakom d.o.o. će poduzeti sve što je u njihovoj moći da minimalizira postotak dowtime vremena potrebnog za najavljeno održavanje opreme. Prije bilo kakvih radova, svi naši korisnici će biti obaviješteni o radu koji slijedi, predviđenom downtime-u i slično. Održavanje mreže ne ulazi u SLA (99.5% uptime).
  • Održavanje serverskih komponenti – povremeno će biti potrebni radovi na održavanju harwareskih komponenti samih servera. Terrakom d.o.o.će poduzeti sve što je u njihovoj moći da minimalizira postotak dowtime vremena potrebnog za najavljeno održavanje opreme. Prije bilo kakvih radova, svi naši korisnici će biti pravovremeno obaviješteni o radu koji slijedi, predvidenom downtime-u i slično. Održavanje serverske opreme ne ulazi u SLA (99.5% uptime).
  • Održavanje softwarea – vrlo važna komponenta u radu svakog servera je software (programski dio), održavanje i unaprjeđivanje programskih komponenti samih servera je neophodno za stabilan i siguran rad. Vjerojatnost za gašenje i dowtime servera u ovakvim situacijama je vrlo malo ili nikakvo, no Terrakom d.o.o. ne može garantirati da server neće biti privremeno nedostupan zbog bilo kakvih update-ova. Prije bilo kakvih radova, svi naši korisnici će biti obaviješteni o radu koji slijedi, predviđenom downtime-u i slično. Održavanje software-a ne ulazi u SLA (99.5 % uptime).
  • Razni napadi – Terrakom d.o.o. ne može jamčiti da u slučaju bilo kakovog napada (DDOS ili slično) Terrakom d.o.o. serveri nece biti nedostupni. Terrakom d.o.o. će poduzeti sve što je u njihovoj moći da minimalizira postotak dowtime vremena potrebnog za dovođenje servera u normalan rad. Poslije bilo kakvih napada, svi naši korisnici će biti obaviješteni o napadu koji je prošao i downtime-u koji je bio. Downtime uzrokovan napadom na našu mrežu ili Datacentar ne ulazi u SLA (99.5 % uptime).
  • Uskraćivanje usluge od strane ISP-a – Terrakom d.o.o. ne odgovara za probleme i dowtime koji je mogao nastati zbog problema sa korisnikovim ISP providerom. Uskraćivanje usluge od strane ISP-a ne ulazi u SLA (99.5 % uptime)

Terrakom d.o.o. garancija.
U slučaju da Terrakom d.o.o. usluge nije ispunio uvjete koji su navedeni u ovom SLA-u, hosting korisnici imaju pravo tražiti kompenzaciju za dowtime. Ukoliko je Terrakom d.o.o. izravno odgovoran za nepoštivanje SLA uvjeta , korisnici će dobiti korištenje hosting usluge u tekućem mjesecu potpuno besplatno.
Glavni uvjet za ostvarivanje ovoga je kontaktiranje Terrakom d.o.o. podrške u roku od 5 radnih dana, od vremena kada je downtime zabilježen. Rok isporuke usluge je unutar 24h od primitka potvrde uplate, ukoliko nije drugačije navedeno.

Načini plaćanja
Naša usluga se isključivo temelji na pred-plaćenoj usluzi ( tzv. PRE-PAID ) , koja može biti u periodima od jednog do dvadeset i četiri mjeseca. Terrakom d.o.o. nije dužan pružiti uslugu korisniku koji nije podmirio sva svoja dugovanja za nadolazeći naručeni period. Terrakom d.o.o. se obvezuje da će kontaktirati KORISNIKA najkasnije 15 dana prije isteka zakupljene usluge te mu ponuditi produženje ili deaktivaciju iste. KORISNIK se obavezuje da će podmiriti sva potraživanja od Terrakom d.o.o. najkasnije 15 dana od primitka računa, osim ako nije dogovoreno drugačije.

Dostupna su 3 načina plaćanja: Transakcijski račun, PayPal i 2Checkout

Trenutni važeći cjenik je dostupan od 1. svibnja 2013 i vrijedi do 1. lipnja 2013

Najkraći mogući rok sklapanja ugovora je mjesec dana.